Agenda Konferencji
Cennik udziału
- Sponsor Diamentowy -
- O Konferencji -
Miejsce Konferencji Fleksografów 2025
Airport Hotel Okęcie usytuowany jest w pd.-zach. części Warszawy, przy zbiegu dróg krajowych: S2, S7, S8, w bezpośrednim sąsiedztwie Lotniska Chopina. Jest to dogodny punkt w podróżach krajowych i zagranicznych. Sieć transportu publicznego łączy hotel z centrum Warszawy oraz węzłami komunikacji dalekobieżnej. Goście lądujący na lotnisku będą odbierani bezpłatnym busem oferującym transport Lotnisko – Hotel oraz Hotel – Lotnisko. Wygodną przestrzeń hotelową dopełnia strefa relaksu Wellness & Fitness oraz zróżnicowana gastronomia, w tym: stylowa Restauracja Polska, casualowa Restauracja Mirage, oryginalny Aviator Bar & Lounge oraz Czekolada Café – atelier deserów doskonałych i kawiarnia autorska.
Adres hotelu i dojazd
Airport Hotel Okęcie jest położony przy ul. Komitetu Obrony Robotników 24; 02-148 Warszawa. Usytuowany jest w pd. - zach. części miasta, przy zbiegu dróg krajowych: S2, S7, S8, w bezpośrednim sąsiedztwie Lotniska Chopina. Jest to dogodny punkt w podróżach krajowych i zagranicznych. Sieć transportu publicznego łączy hotel z centrum Warszawy oraz węzłami komunikacji dalekobieżnej. Hotel dysponuje 263 pokojami i parkingiem na około 300 miejsc. Dla gości, którzy nie zdążą zarezerwować pokoi, w miejscu konferencji przygotowaliśmy dodatkową pulę pokoi w Hampton by Hilton Warsaw Airport przy ul. Komitetu Obrony Robotników 39F.
Program Konferencji Fleksografów 2025
Podczas Konferencji poruszone zostaną tematy dotyczące stale rozwijającej się branży fleksograficznej. Zaplanowany jest kolejny już warsztat prowadzony przez Stefano d'Andrea dotyczący najczęstszych problemów w druku fleksograficznym z możliwością zadawania anonimowo pytań na żywo. Omówimy tematy takie jak "Przyszłość fleksografii wobec nadchodzących zmian PPWR" oraz "Wyzwania i obowiązki producentów w świetle nowych regulacji". Poruszymy po raz kolejny zagadnienia związane z drukiem z rozszerzonym gamutem barw (Extended Color Gamut, ECG).
ZAPROSZENI EKSPERCI
Artur Bartkowiak
Artur Bartkowiak (prof. dr hab. inż.), profesor zwyczajny Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych (CBIMO), Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie (ZUT w Szczecinie); specjalność: technologia chemiczna, specjalizacja: technologia biopolimerów i opakowań. Dyrektor CBIMO ZUT, odpowiedzialny za działalność CBIMO w oparciu o fundusze pochodzące z projektów zewnętrznych i prac zleconych realizowanych z partnerami gospodarczymi (w jednostce pracuje ok. 20 osób finansowanych ze środków zewnętrznych). Przewodniczący Rady Dyscypliny Naukowej Technologia Żywności i Żywienia na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa, ZUT w Szczecinie.
Stefano d’Andrea
Stefano d'Andrea jest ekspertem w dziedzinie grafiki. Od 1989 roku poświęca całą swoją działalność zawodową procesowi fleksograficznemu, począwszy od projektowania i przygotowania do druku, aż po wykonanie matryc i sam proces drukowania. Od 2017 roku skupia się wyłącznie na edukacji technicznej w procesie fleksograficznym oraz doradztwie jako niezależny profesjonalista. Stefano prowadzi strony internetowe flexo.expert i flexo.training oraz prowadzi działalność dydaktyczną zarówno samodzielnie, jak i we współpracy z włoskimi i zagranicznymi instytutami technicznymi. Jest członkiem FTA US, dzięki czemu uzyskał tytuł Specjalisty ds. Implementacji stopnia III według metody FIRST (Specyfikacje i tolerancje reprodukcji obrazów fleksograficznych), członkiem zarządu Flexo Quality Consortium oraz członkiem FIRST Leadership Committee. Aktywnie uczestniczy w działalnościach ATIF (Włoskie Stowarzyszenie Fleksograficzne) i FTA Europe.
Adam Fotek
Adam Fotek. Ekspert w firmie J.S Hamilton Poland Sp. z o.o. Specjalizacja w dziedzinie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością. Posiada wiedzę i doświadczenie w zakresie przepisów prawa europejskiego i polskiego oraz metod badawczych na temat opakowań do żywności. Członek Komitetu Technicznego 133 ds. opakowań PKN. Autor i współautor publikacji oraz wdrożeń metod badań materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Uczestnik projektów badawczo-rozwojowych finansowanych przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. Trener i doradca w zakresie materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością. W latach 2005-2013 pracownik Centralnego Ośrodka Badawczo-Rozwojowego Opakowań.